new zealand equine dental school

 

Lue lisää:

New Zealand Equine Dental School (NZEDS) sijaitsee nimensä mukaisesti Uudessa-Seelannissa, lähellä maan suurinta kaupunkia Aucklandia. NZEDS on Uuden-Seelannin opetushallinnon hyväksymä ja valvoma yksityinen koulu. NZEDS on myös ensimmäinen rekisteröity ja hyväksytty hevosten hammashoidon opetusta tarjoava yksityinen oppilaitos maailmassa.  

Opetus aloitetaan teoriaopinnoilla, jonka jälkeen siirrytään harjoittelemaan kalloilla ja vasta riittävän tekniikan kehittyä aloitetaan työskentelemään hevosilla. Hoidettavat hevoset ovat asiakkaiden hevosia, koulu ei omista omia hevosia. Oppilaitoksella on kuitenkin useita yhteistyötiloja, joiden hevoset ovat koulun käytössä.

NZEDS rakentaa parhaillaan omaa klinikkaa, jossa jatkossa tapahtuu niin teorian- kuin käytännönopetus. Aiemmin teoria ja kalloharjoittelu suoritettiin koululla, mutta käytännönharjoituksia varten mentiin asiakkaiden luo tai hevosklinikoille raspaamaan.


Opetuksessa painotetaan eläinten yksilöllisyyttä ja oikeiden välineiden ja menetelmien valintaa jokaista tapausta varten. Pääsääntöisesti eläimet raspataan manuaaliraspeilla, mutta suurien purentavirheiden korjaukseen käytetään sähköraspeja.

New Zealand Equine Dentisty Schooliin voi tutustua lisää sen internetsivuilta osoitteessa www.equinedentistryschool.co.nz

Koulussa päävastuullisena opettajana on Warwick Behrns - EqDT/IAED/CA. Warwickin lisäksi opetusvastuussa ovat Rebecca Bush - BSc EqDT / IAED ja eläinlääkäri Carol Borra - DVM EqDT / IAED / BEVA.


Warwick Behrns (EqDT, IAED/CA) on alansa pioneereja ja hän hoitikin ensimmäiset hevosten hampaat jo 70-luvulla olleessaan 15-vuotias. Warwick on työskennellyt yksityisenä hevoshammasteknikkona ja yhdessä eläinlääkäreiden kanssa niin Yhdysvalloissa, Australiassa, Euroopassa kuin Uudessa-Seelannissakin ja toiminut ennen oman oppilaitoksena perustamista kuusi vuotta opettajana Yhdysvalloissa American School of Equine Dentistry:ssä. Warwick on arvostettu luennoitsija niin eläinlääkäreiden kuin ihmishammaslääkäreidenkin keskuudessa. Normaalien toimenpiteiden lisäksi hän tekee muun muassa erilaisia hampaiden paikkaamisia ja juurikanavien hoitoja. Warwick hoitaa myös laamojen ja alpakoiden hampaita ja onpa asiakkaina ollut myös seeproja, lehmiä, vuohia kuin sarvikuonojakin. Hän oli myös Australaasian ensimmäinen IAED:n AEqDT-tutkinnon suorittaja, tämä kaikkien aikojen parhailla pisteillä. Nykyään hän on IAED:n tutkintojen vastaanottaja.

Warwick ja hänen sukunsa on täynnä innokkaita raviurheilun ammattilaisia. Warwick itse työskenteli ravivalmentajana statistiikalla 1214 (113-98-107), NZ$914000. Warwickin serkku, Maurice McKendry on Uuden-Seelannin menestynein raviohjastaja (sisäänajettua rahaa vuoteen 2011 mennessä noin (NZ$23 000 000) ja hän onkin osallistunut useana vuonna Uuden-Seelannin edustajana raviohjastajien MM-kisoihin.